dieptereiniging

Drogen in 1 dag en reukloos

Alleen vlekken

Geen vlekken en egaliseer de kleur

Katurine

Verwijderen geuren

Zetel & Matrass

Tapijt

ANDERE INTERVENTIES

al geprobeerd maar het resultaat is niet effectief ?

Baking soda

Werkt het recept van grootmoeder ?

Volgens onze ervaringen in het veld en de feedback van onze klanten wordt het gebruik van zuiveringszout en/of azijn niet aanbevolen voor vlekken en geurtjes op stoffen sofa’s, omdat deze vaak groter worden en de vlekken zichtbaarder en onaangenamer worden om te zien.

Waarom wordt de vlek groter in plaats van kleiner?

Het is niet raadzaam om alleen het bevuilde gedeelte schoon te maken, omdat er dan een kleurverschil in de vorm van een halo op uw stoel te zien zal zijn in vergelijking met het onbehandelde gedeelte. Het is belangrijk om het schoonmaakgebied te verbreden, bijv. de hele zitting, rugleuning of armleuning van uw stoel.

Hoe verwijder ik de vlek/geur van mijn bank?

De reinigingstechniek verschilt naargelang het soort vlek op uw zitbank en het materiaal waarvan de stof is gemaakt. Volgens onze expertise is het raadzaam injectie-extractie te gebruiken en niet de stoomtechniek omdat de hitte de stof beschadigt, vooral katoen, wol en gemengde stoffen.

Hoe verwijder je de geur van kattenpis of sigaretten?

Als de sofa afneembare hoezen heeft, is het beter om het schuim te behandelen met de injectie-extractiemethode, want soms blijft de geur hangen, zelfs als u de hoezen wast.

Zijn er risico’s als ik het zelf doe?

Er bestaat niet zoiets als een nulrisico, maar op basis van onze eerdere ervaring hebben wij een aantal fouten op een rijtje gezet die u kunt vermijden.

Ik betaal, maar wat als de banen niet weggaan?

Als u niet zeker bent of de opdracht doorgaat of niet, bieden wij onze klanten aan om een proefvaart te maken en dit kost ons 35 euro voorrijkosten.

Voel je vrij om je ervaringen en opmerkingen met ons te delen?

Hoe maak je je bank schoon?

1) Injectie-extractie techniek

2) De stoffenshampoo

3) De elektrische borstel

Hier zijn enkele fouten die je moet vermijden

Wilt u uw ervaringen en opmerkingen met ons delen?

Zullen de vlekken of de geur weggaan?

Het merendeel van de vlekken en geuren wordt verwijderd, maar onder bepaalde omstandigheden worden sommige geuren en vlekken slechts gedeeltelijk verwijderd.

1) Vlekken:

1.1) Oude koffie- of bloedvlekken of olievlekken kunnen gedeeltelijk worden verwijderd

1.2) Het type stof is van nature ondoordringbaar, shampoo kan niet door stof dringen

1.3) De stof is zeer oud of antiek of gevoelig voor wrijven

2) Kattenpis geur

Als de plas het mos of het hout raakt en de bank niet verwijderbaar is, zal hij er niet volledig uitkomen, tenzij na een paar maanden en na verschillende keren wassen en het toevoegen van een ontgeurder.

3) Sigarettengeur

Als de stoffen bank meerdere jaren blootgesteld is geweest aan sigaretten/tabak, dan zal een enkele grondige reiniging de geur verminderen, maar niet volledig, zodat hij meerdere keren moet worden gereinigd (tussen 2 en 4).

4) Geur Zuurte braaksel

5) Andere vlekken en geuren

Wilt u uw ervaringen en opmerkingen met ons delen?

NOG NIET GEPROBEERD?

Te vermijden fouten

1) Oma’s recepten gevonden op het internet

80% van onze klanten neemt contact met ons op omdat de vlekken groter en omvangrijker zijn geworden door de toepassing van commerciële recepten die op internet te vinden zijn (bicarnonaat en azijn) en die niet geschikt zijn voor de stoffen bank.

2) Vlekkenverwijderaars voor witte stoffen

Sommige vlekkenverwijderaars kunnen de kleur van uw sofa veranderen en onherstelbaar worden.

3) Stoomreinigers

Het is effectief in het verwijderen van huisstofmijt, maar regelmatig gebruik en direct contact met de stof kan de stof beschadigen, vooral katoen, wol en gemengde stoffen.

4) Andere te vermijden fouten

Op basis van de feedback van onze klanten en onze ervaringen in het veld hebben wij een aantal te vermijden fouten op een rijtje gezet.

Wilt u uw ervaringen en opmerkingen met ons delen?

Hoe maak ik mijn sofa schoon?

Op basis van onze eerdere ervaringen en tests van verschillende technieken gebruiken wij de injectie-extractie met elektrische borstel voor alle soorten vlekken en geuren op stoelen

Zou het resultaat effectief zijn?

Onze ervaring is dat de meeste vlekken worden verwijderd, behalve onder bepaalde omstandigheden:

Sommige oude koffie- of olievlekken konden gedeeltelijk worden verwijderd

De stof is van nature ondoordringbaar, de shampoo kan de stof niet binnendringen

De stof is zeer oud of antiek of gevoelig voor wrijven

uw sofa waterdicht maken en garanderen?

Hoe vermijdt u vlekken op uw sofa ?

1) Textiel waterdicht maken:

Het is een spray die wordt aangebracht op alle contactpunten van de zitbank (zitting, armleuning, hoofdsteun, rugleuning, de rugleuning is vaak niet in contact)

1.1) Welk product te kiezen:

Op de Belgische of Franse markt zijn er wel enkele producten, maar die zijn duur,

1.2) Hoeveel flessen heb je nodig voor een 2 zits hoekbank en een chaise longue

3 flessen van 500 ml elk volstaan voor de zitting en de arm- en rugleuning (contactpunten) maar als de stof van uw sofa kleine knopen en gaatjes bevat dan hebt u een 3de fles nodig, maar de prijs is niet goedkoop en kan gemakkelijk tussen 80eur en 150eur kosten

1.3) Beschermingsgarantie

Tussen 1 en 2 jaar, afhankelijk van het gebruik en het contact met de bank

1.4) Is de waterdichting van textiel doeltreffend:

Sommige weefsels zijn niet gunstig of vereisen meerdere flessen, maar over het algemeen geven de keuze van het product en de manier waarop het wordt aangebracht een bevredigend resultaat

1.5) Hoe de doeltreffendheid te testen

Na het aanbrengen van de waterdichting (minimum 1 dag) neemt u een glas water en giet enkele druppels water op de sofa, als het grootste deel van het water op de sofa blijft en niet in de stof doordringt dan is de waterdichting doeltreffend maar moet om de 3 maanden herhaald worden om de levensduur te zien.

2) Stoffen bekleding

Deze worden vaak door onze klanten aangebracht, maar sommigen verkiezen ze niet omdat ze het originele uitzicht van de sofa wegnemen.

OPGELOSTE PROBLEMEN

Aureolen na uw proef

Meer dan 80% van onze klanten proberen het grootmoeders recept zonder resultaat

Gebruik de injectie-extractietechniek, rekening houdend met fouten en risico’s

Verbreed de reinigingsperimeter om vlekken te vermijden

De meeste van onze klanten proberen vlekken van hun sofa te verwijderen door te googelen hoe de stoel schoon te maken en vervolgens de grootmoeders recepten toe te passen zoals witte azijn, zuiveringszout, enz.

Helaas verergert het recept de situatie en vormt het na een paar uur grotere vlekken die onaangenaam zijn om te zien, vooral als de kleur van de bank licht is, hier is hoe we te werk zijn gegaan om vlekken en vlekken van de bank te verwijderen

Kattenpis geur

Reinigen van de bekleding/het schuim als de bank afneembaar is.

Polijsten van een deel van het hout indien bank

Elimineer kattenpis geur, deodorant en parfum

Als de bank afneembaar is, reinigt u de bekleding van de zitting en de kussens in een wasmachine (lage temperatuur, maar lees eerst het etiket) of een stomerij. Als de geur blijft hangen, kunt u beter een vakman laten komen om het schuim te behandelen, want als het water te veel in het schuim doordringt, kan het gaan plakken en na een paar weken gaan schuren

Het is niet aan te raden de grootmoedersrecepten te gebruiken die op het internet te vinden zijn (witte azijn, natriumbicarbonaat, etherische oliën).

Volgens onze ervaring en de feedback van al onze klanten, zijn deze recepten niet doeltreffend en zorgen ze ervoor dat de plas in de stoel komt en het mos of het hout raakt en het stofzuigen bemoeilijkt.

Wij besteden veel aandacht aan kattenplas, omdat er verschillende lagen van schoonmaken en stofzuigen nodig zijn en het resultaat bevredigend is.

De eerste stap in de behandeling van kattenpis is het identificeren van de omtrek van de plas en de plasgebieden waarop men zich moet concentreren, vervolgens shampooën en stofzuigen en ten slotte citroengeur. Soms zal de geur niet 100% weg zijn als de plas het hout of schuim van de bank raakt dat niet verwijderbaar is, maar er bestaat een methode om kattenpis te reinigen die het grootste deel van de geur wegneemt.

Noodzaak voor een grote schoonmaak

Injectie-extractie techniek

Elektrisch borstelen

1) Bevlekte bank

Flessenmelk, water, sap, voeten, jeans, vernis, slank, futres, bic, etc)

2) Sofa bevuild door huisdieren

Hondenhaar, vuil, plas, stank, vet

3) Sigarettengeur na aankoop tweedehands en moet ontsmet worden

Heeft verschillende lagen van dieptereiniging en desinfectie nodig

Geen vlekken maar moet opgefrist worden

Om de sofa een nieuwe look te geven en de kleur te doen herleven gebruiken we de injectie-extractie techniek

De droogtijd bedraagt 1,5 dag en een goed resultaat is gegarandeerd

Huisstofmijtverwijdering voor allergische personen

De klant nam contact met ons op omdat hij na de aankoop van een nieuwe sofa oogpijn had en hoestte en kleine beestjes op de sofa opmerkte. Wij hebben ingegrepen en de hele sofa gereinigd met water en Bio textielshampoo (injectie-extractiemachine) en vervolgens opnieuw gereinigd met de stoomreiniger om alle huisstofmijten te verwijderen, de klant voelde uiteindelijk niets meer na de reiniging.

NB: soms bevatten sommige sofa’s en matrassen verborgen bedwantsen, in dat geval is het essentieel om ze te verwijderen zodat ze zich niet door de flat verspreiden, u kunt een beroep doen op ongediertebestrijdingsbedrijven

De sofa schoonmaken voor de bevalling

Wees voorzichtig met de gebruikte textielshampoo (allergie, geur)

Verwijdering van huisstofmijt

U zit zeker met uw baby op uw matras of bank, de gezondheid van uw baby is kwetsbaar en de bank vereist een goede hygiëne van de contactpunten

Een gecertificeerde ecologische reiniging is essentieel, wij gebruiken wereldwijd erkende en gecertificeerde Ecolab producten voor stoffen en wij gebruiken geen baby parfums om elke vorm van allergie te voorkomen. Huisstofmijt zal ook worden geëlimineerd

Opruimen na een ongelukje op de bank (braaksel, plas)

De zuurtegraad van het braaksel wordt geëlimineerd met een goede shampoo en ontgeuring, de meest geschikte techniek is injectie-extractie.

Soms kan de geur een beetje blijven hangen in dit geval moet het schuim verwijderd worden als de sofa uitneembaar is anders is het nodig om verschillende reinigingen en ontgeuring uit te voeren (+/- 3 plaatselijke reinigingen)

Sofabescherming (hoes of waterdicht maken) ?

 Keuze van kwaliteit en kwantiteit van het waterdichtingsmiddel

Aantal retourritten tijdens de toepassing (minimaal 4)

Test op een niet zichtbaar deel (achterkant of onderkant)

Validatie van het resultaat door de volgende dag een beetje water te gieten

Over het algemeen maken we de bank eerst schoon en komen dan na een paar dagen terug om de textiel impregnering op de bank of stoelen aan te brengen, voor sommige soorten bankstof zijn meerdere flessen spray nodig.

De doeltreffendheid bedraagt 85%, en de duur van de waterdichting ligt tussen 1 en 2 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het product en de wijze van aanbrengen (minstens 4 keer over elk deel van de sofa gaan), Als de vlek of de vloeistof de sofa raakt, kunt u die gewoon schoonmaken met een vochtige doek en bij voorkeur met een stofzuiger.

Voorzorgsmaatregelen vóór het aanbrengen: laat de ramen open, zwangere vrouwen en kinderen worden afgeraden, maar na een paar uur (tussen 2 en 4 uur) kunt u de kamer binnengaan.

Hoe lang voor gebruik van de bank: tussen 6 en 12 uur

Bescherming van de sofa tegen vlekken en vloeistoffen

Ontsmetten van sofa’s in een kelder, magazijn

Ontsmetting is aan te bevelen, aangezien dat zeer belangrijk is in dit soort gebouwen

Diep wassen

Laten drogen op een minder koude plaats

Stof, vochtigheid, plas en muizen uitwerpselen, insecten, modder, enz.

Waterlekkage (overstroomde radiator, kelder)

Ontsmetting aanbevolen wegens onzuivere waterbronnen en componenten

Volledig of gedeeltelijk wassen van de sofa

Radiator watervlek soms gedeeltelijk verwijderd

Snelle offerte voor uw verzekeraar

Het water van een radiatorlek of overstroming gaat vaak gepaard met micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid, en het laat sporen na op uw tapijt of bankstel die moeilijk te verwijderen zijn, maar een goede reiniging en desinfectie lijkt noodzakelijk. Soms komt er water binnen via de onderkant van de sofa; in dat geval moet de sofa worden gekanteld of omgedraaid, afhankelijk van het gewicht en de staat waarin hij verkeert; vervolgens moet het stuk stof dat vaak door verzwaringsmiddelen is vastgezet, worden verwijderd en ontsmet met een vernevelaar.

Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te informeren naar de vergoeding.

Opruimen na werk/bouw

Eerst zuigen zonder injectie-extractie

Shampooing met injectie-extractie

Afstoffen, kleine verfplekjes met een elektrische borstel,

Reiniging en ontsmetting van de zitbank na aankoop van een tweedehands zitbank (sigarettengeur, vlekken)

Meerdere lagen Shampuinage compleet omdat de nicotinegeur zich hecht aan de stof en het schuim

Behandeling van het schuim indien de sofa verwijderbaar is, anders 2 reinigingsbeurten tijdens de volgende 2 maanden

Ontsmet vóór gebruik omdat bron van gebruik, opslagkanaal en omgeving, vervoer onbekend

Koop nooit een tweedehands sofa zonder ter plaatse te zijn geweest, want veel van onze klanten nemen contact met ons op omdat ze de geur van sigaretten, vlekken van onbekende oorsprong, beschadigde schuimrubberen bekleding, vlooien en bedwantsen, statische elektriciteit ontdekken.

Schoonmaken voor verhuizing

Schoonmaken minstens 2 dagen voor verwijdering

Het drogen duurt 1,5 dag

Bescherm de bank tijdens de verhuizing Nettoyage au moins 2 jours avant démenagement

Le séchage dure 1 jour et demi

Protégez canapé durant déménagement 

Verwijdering van de sofa na schade veroorzaakt tijdens de verhuizing

Ten minste 2 dagen voor de verwijdering

Het drogen duurt 1,5 dag

Aanbevolen verpakking

Tijdens de verhuizing is het al gebeurd dat de fauteuil zwarte vlekken en water uit de wasmachine krijgt als hij ernaast staat, denk eraan de fauteuil goed in te pakken om schoonmaakkosten te voorkomen.

Wassen van bank en matras voor/na het huren van de gemeubileerde flat

Ontsmetting van sofa of matras vóór gebruik door de huurder

Shampoo en verwijder gele vlekken

Afgifte van een gedateerd certificaat voor goede desinfectie en shampoo

Ontsmetting van stoelen en matrassen tegen huisstofmijt voor allergische personen

Wees voorzichtig met de shampoo en het parfum dat je gebruikt

Parfum wordt niet aanbevolen voor mensen met allergieën, chronische ziekten of baby’s

Open het raam bij het schoonmaken van een zeer stoffige sofa

Huisstofmijt verwijderen met stoomreinigers

De temperatuur en de druk worden niet aanbevolen voor gebruik als injectie-extractie, het is beter om te wassen met water en dan de stoom 40 cm van de stof te injecteren om beschadiging van de stof te voorkomen.

9000 SOFA’S SCHOONGEMAAKT

Sofa Cleaner team van 3 vrouwen opgericht in 2014 met 7 jaar ervaring in stoffering reinigen (banken, stoelen, matrassen, tapijten ) werkt heel hard om haar klanten tevreden te stellen , het heeft behandeld bijna de meerderheid van de vlekken op bank (katten plas, kind plas, melk, sap, braaksel wijn, vernis, chocolade, koffie, modder, lekkage en vocht, schimmel, jeans, enz), hadden we een aanzienlijke expertise verworven in :
1. Behandeling van bekleding zonder gebruik van schadelijke producten of aantasting van de stof
2. We hadden ook een gevoel voor detail ontwikkeld en het belang van feedback van onze klanten voor
voortdurende verbetering van onze processen (informatieve website-inhoud, responsiviteit, prestaties van de prestaties, feedback)

ONS PROCES

gegarandeerd resultaat

Gratis test van een deel van de sofa tijdens de interventie (vlekken, glans, waterdichtheid)

Opvolging na de reiniging van het eindresultaat van de volledige sofa via het feedbackformulier van de klant

ONZE WAARDEN

1. TRANSPARANTIE EN AANDACHT VOOR DETAILS

Wij identificeren de problemen van onze klanten (kattenpisgeur, visuele vlekken die moeten worden verwijderd, dieptereiniging, stofmijtverwijdering, enz ) en delen alle belangrijke informatie mee (droogtijd, verwacht resultaat, gedeeltelijke of volledige verwijdering van vlekken of geuren, totaal te betalen prijs zonder verborgen kosten, type vloer ter bescherming indien natuurlijk hout, enz ).

Soms willen onze klanten visueel storende vlekken verwijderen en willen ze niet alleen de sofa reinigen.

Soms willen onze klanten vooral de geur van kattenpis verwijderen en willen ze de sofa niet schoonmaken om hem schoon te maken.

Luisteren, vragen stellen, de echte behoefte van onze klanten begrijpen en deze behoefte valideren is primordiaal en vervolgens informeren door te specificeren en te detailleren om elk misverstand te vermijden (reinigingsresultaat, totaalprijs, factuur, enz.)

2.SNEL EN EFFICIËNT REACTIEF TEAM

Cliënten zeggen vaak dat wij zeer snel reageren, efficiënt, snel en eerlijk zijn.

P&V VERZEKERD TEGEN ALLE RISICO’S

feed-back VAN ONZE KLANTEN

Offerte OVER MAXIMAAL 1 UUR

antwoorden op uw vragen

Covid-maatregelen

Beschermende maskers en overschoentjes

Sofa drogen

1 dag en een half voor sofa, matras, tapijt

Gecertificeerde producten

Ecolab & Karcher voor stof (baby’s, zwangere mensen, mensen met allergieën)

Taakverwijdering

De meeste zullen verdwijnen, behalve enkele gedeeltelijk: Olie, Bloed

Technische reiniging

Injectie-extractie

Materiaal gewicht 14Kg

Team van 2 vrouwen

Snelle offerte & afspraak zelfs ‘s avonds

Offerte in minder dan 2 uur Per Whatsapp (foto + postcode)

Afspraak over een paar dagen

Betaling & bewijs

Bancontact, Contant geld na de interventie Ontvangstbewijs/factuur per e-mail, whatsapp

Follow-up & Advies

Uw opmerkingen, tevredenheid en vragen na onze tussenkomst

Plaats

Brussel, Wallonië, Vlaams en Waals-Brabant, Vlaanderen, Parijs

1. Tussen 120€ en 170€ in Brussel
Waarom weinig reiskosten als buiten Brussel ?
We hadden klanten over heel België (vlaanderen,Luik, Bergen, Namen, Charlerois,…) en vaak klanten uit dezelfde stad, het is genoeg om 1 of 2 weken te wachten voor Hier zijn enkele voorbeelden van de prijzen van het onderhoud van sofa’s per staat van de bank, grootte, stad

CONTACT OPNEMEN

51, Boulevard Roi Albert 2, 1030 Schaerbeek

info@sofacleaner.be

+32 499 87 60 57

FOUTEN OM TE VERMIJDEN WAAR NIEMAND OVER PRAAT

 • 90% van de mensen maakt de vlek op de bank zelf schoon maar slaagt daar niet in
 • Vermijd grootmoedersrecepten die op het internet te vinden zijn (zoals zuiveringszout, azijn, doekjes, vlekverwijderaars, enz.), omdat die vaak vlekken vormen
 • Bescherm de vloer indien deze van natuurlijk hout is (zie laatste punt)
 • Als u de bank moet verplaatsen, doe dat dan voorzichtig (ent-gevoelige grond)
 • Test altijd eerst een klein, onopvallend deel van de stoel voordat u alles doet
 • Als de bank schoon is met een paar vlekken of vlekken, doe dan de hele zitting om de kleur te egaliseren
 • Als de stoel oud of nieuw is en licht van kleur, maak dan niet één deel schoon maar de hele collectie
 • Stoom of heet water in direct contact met de stof is af te raden, vooral voor wol, katoen en fluweel
 • Niet wrijven of borstelen op gevoelige stoffen (fluweel, wol, katoen, zijde, gemengde stoffen)
 • Plaats de shampuineuse niet op dun plastic, want hij zakt aan de onderkant in en stopt permanent
 • Als u kattenpis hebt, raak de bank dan niet aan met water of product zonder een professionele stofzuiger te gebruiken, want de geur is sterk en soms is slechts 80% ervan weg

BANKOVERTREK OF WATERDICHT MAKEN?

 • Covers zijn niet gemakkelijk te vinden, de steeds terugkerende installatie, het onderhoud, het uiterlijk maakt dat mensen overvloedig ze na bepaalde tijden en de voorkeur aan de emperméabilisant, maar deze laatste heeft een duurzaamheid van een jaar. maar effectief op de meerderheid van de stoffen, behalve enkele (kleine knopen)
 • Textielafstotend maken is een spray die een zeer dunne onzichtbare laag vormt op uw zitbank en ervoor zorgt dat vloeistoffen en vlekken niet kunnen doordringen in de binnenkant van de zitbank
 • De duurzaamheid van de waterdichting varieert naargelang de kwaliteit en de gebruiksfrequentie van de sofa, gemiddeld 1 jaar
 • Zwangere vrouwen, kinderen of allergische personen mogen niet aanwezig zijn tijdens het aanbrengen (30 minuten)
 • Waterdichting aangebracht als bank droog is, duurt 30 minuten, en is klaar voor gebruik in 6 uur

TAPIJTREINIGING

ONZE INTERVENTIES IN 2022

ONZE KLANTEN

 • Particulieren
 • Ambassades
 • Advocatenkantoren
 • Restaurants

BANKREINIGING PER REGIO

Stoelreiniging in Brussel

Wij komen dagelijks tussen in alle Brusselse gemeenten, voornamelijk :

Ukkel, Elsene, Anderlecht, Vorst, Sint-Gillis, Etterbeek, Watermaal-Bos-Fort, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem-Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Evergne, Schaarbeek, Jette, Sint-Agatha-Berchem, Gansoren, Laken

Fauteuil reiniging in Wallonië

Nous nous déplaçons aussi en wallonie pour nettoyer les canapés et les matelas:

Charlerois , Liège, Mons, 

Call Now Button
× DEVIS WHATSAPP